cz |  
Víno pro zdraví
Víno a bobule

Rozdělení tichých vín podle obsahu zbytkového cukru – sommelier radí:

Suchá

Víno, které prokvasilo na nízký obsah zbytkového cukru, který smí obsahovat:

  • a) max. 4 g/ zbytkového cukru na litr nebo
  • b) max. 9 g cukru v litru, pokud rozdíl zbytkového cukru a celkového obsahu kyselin přepočtený na kyselinu vinnou je 2 gramy nebo méně.

 

Polosuchá

Vína se zbytkovým cukrem, který je větší než nejvyšší hodnota stanovená pro vína suchá, ale nepřesahuje 12 g v litru vína.

Polosladká

Obsah zbytkového cukru ve víně je větší než nejvyšší hodnota stanovená pro vína polosuchá, ale dosahuje nejvýše 45 g na 1 litr.

Sladká

Vína s vyšším obsahem zbytkového neprokvašeného cukru, a to jak senzoricky tak analyticky. Zpravidla jde o vína speciální, určená pro dlouhé zrání. Obsah alkoholu je u našich tichých sladkých vín nižší (7-11 %, což je časté u vín slámových, ledových či bobulových výběrů). Dle legislativních předpisů jde o víno se zbytkovým cukrem ve výši nejméně 45 g na litr.

Zdroj: www.vinarskecentrum.cz

Víno má pozitivní vliv na zdraví. Ale proč…

Prospívá víno zdraví či ne? Má pozitivní vliv na krevní oběh, lze jeho mírnou konzumací snížit pravděpodobnost ... více

Diabetikům s poruchami erekce může pomoci červené víno

Jen v České republice trpí cukrovkou více než ... více

Resveratrol a zdravý životní styl

Resveratratrol byl poprvé izolován z červeného vína a označen... více

Archiv aktualit
V "Diskuzním fóru" se můžete odborníka zeptat na to, co Vás ve vztahu ke svému zdraví zajímá. Odpovědi na nejčastější otázky budou dostupné k přečtení všem zájemcům.

připravujeme
Jak jste se o www.vinoprozdravi.cz dozvěděli?
  • Z článků v tištěných médií (31,44%)
  • Od lékaře (4,12%)
  • Z bannerové reklamy na internetu (2,58%)
  • Z textové reklamy na internetu (15,98%)
  • Od známého (10,31%)
  • Z jiného zdroje (35,57%)